Gaultheria procumbens Big Berry

De grootste bessen op de markt!

Gaultheria procumbens, ook wel bekend als ‘bergthee’, is een populair product dat veel wordt gebruikt in wintertuinen. Big Berry biedt de grootste bessen, voor een enorme impact in uw tuin gedurende de herfst en winter. Verkrijgbaar met rode of witte bessen.

Het groene blad en de fraaie grote rode of witte bessen maken Big Berry een echte Winter Pearl. De plant heeft een bodembedekkende gewoonte en is daardoor zeer geschikt voor borderbeplanting in en onderbeplanting. Daarnaast is de Big Berry ook geschikt voor het creëeren van winterse settings op het balkonnen en terrassen.

De gaultheriaserie in de Winter Pearls Collection bestaat uit de rassen Big Berry Red en Big Berry White, die vooral opvallen door de grootte van de rode of witte bessen. Deze plant is al prachtig in een terraspot of bloembak, maar daarnaast is het ook de perfecte partner voor combinaties met helleborus, cyclamen of andere winterplanten. U kunt ook eerst binnenshuis van de gaultheria genieten en deze  na 6 tot 8 weken buiten zetten. Ze zijn winterhard en zeer robuust zijn en wanneer ze geplant zijn in zuurhoudende bodem, kunnen ze jaar na jaar terugkomen.

Een paar tips om zo lang mogelijk van deze Winter Pearl te genieten;

  • Zet de plant in de zon of gedeeltelijke schaduw.
  • Houd de grond voldoende vochtig, maar zorg wel voor een goede afwatering.