Helleborus niger Christmas Carol

De vroegstbloeiende Helleborus op de markt!

De helderwitte bloemen van Helleborus niger Christmas Carol knallen eruit in elke tuin, balkon of terras in de donkerste periode van het jaar. Christmas Carol is een van de meest geliefde en geteelde Helleborus op de markt en bloeit al vroeg voor Kerstmis.

Christmas Carol is beschikbaar voorafgaand aan de kerstperiode en kan binnenshuis worden gebruikt in kerstarrangementen voor een periode van maximaal 2 weken. Daarna kan men buiten van de planten blijven genieten. Buiten gaat de Helleborus niger Christmas Carol lang mee in borders of potten en ze bloeien goed door in de winter.

De Christmas Carol is mild winterhard en hierdoor geschikt voor verschilende klimaten. Zodra het gaat vriezen, trekt de plant vocht uit de bloemen en bladeren terug naar de wortels en voorkomt hiermee dat de plants bevriest. Hierdoor gaan de stelen wat slap hangen maar zodra het gaat dooien leeft de Helleborus weer helemaal op. Omdat Christmas Carol midden in de winter bloeit, wordt uw tuin een echte blikvanger!

Een aantal tips om deze Winter Pearl zo lang mogelijk te laten stralen;

  • De plant is uitermate geschikt voor in de volle grond of patio potten
  • Zet de Helleborus op een beschut en zonnig plekje. Hoe meer de plant in de schaduw staat, hoe minder bloemen hij produceert.
  • Houd de grond voldoende vochtig, maar zorg wel voor een goede afwatering. De plant geeft zelf aan wanneer er extra water nodig is, door de bladeren slap te laten hangen. Na een paar uur staat de Helleborus er dan weer prachtig bij.
  • Als het vriest hoeft u geen water geven: de plant gebruikt dan nauwelijks iets.
  • Eens per twee weken wat plantenvoeding bevordert een extra lange en rijke bloei.